Nezaradené

NÁDEJ DO ŽIVOTA

NÁDEJ DO ŽIVOTA

My, laické členky duchovnej rodiny Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa v Spišských Vlachoch, sme sa zúčastnili duchovných cvičení v Exercičnom dome sv. Ignáca v Prešove Pod Kalváriou, od štvrtka 27. 4. do nedele 30. 4. 2023. Skupinku tvorilo pätnásť členiek a naša sr. Lucia. Hlavnou témou prednášok a rozjímaní vdp. Jozefa Šuppu, pátra z kláštora, bola: „Proti depresii a bezradnosti.“

    V exercičnom dome sú vytvorené podmienky na ticho, samotu, vnútorné stíšenie z hluku sveta, na modtitby, rozjímania, adorácie, sväté omše, prechádzky po prekrásnom prostredí parku a záhrad. Naše duše a mysle pookriali v týchto dňoch v rozjímaní o nádeji, o Kristovej láske, ktorá nikoho nesklame ani nezahanbuje, o modlitbe, lebo kto sa modlí, nikdy si nebude zúfať a nikdy nebude sám, o prijatí seba samého, aj o prijatí iných ľudí, hoci aj s chybami.

    V prednáškach nás páter Jozef povzbudzoval citáciami zo Svätého písma o Božej láske, o naplnení Duchom Svätým, aby sme sa viac ponorili do modlitieb a pochopili, že Božia láska k nám je najdôležitejšia.

    V ďalších prednáškach sme uvažovali o tom, čo potrebuje uzdravenie v našich životoch, o radosti z Božej milosrdnej lásky, o tom, ako odhaliť svoje rany pred Ježišom a dovoliť Mu, aby zmenil naše životy. Prosili sme o milosť žiť nádejou aj v ťažkých chvíľach nášho života, lebo Ježiš ťažké časy mení na milosť.

    V nedeľu sme duchovné cvičenia ukončili svätou omšou, obedom a poďakovaním pátrovi Jozefovi Šuppovi s nádejou na jeho ďalšie prednášky v budúcnosti. Potom sme sa už vydali na cestu domov k svojim blízkym naplnené pokojom, radosťou, Božou bázňou a ochotou podeliť sa o všetko to krásne, čo sme v Prešove zažili.                                                                           

Mária Zahurancová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *