Nezaradené

CESTA K JEŽIŠOVI

CESTA K JEŽIŠOVI

Dňa 29. augusta 2022 sme spoločne slávili a vzdávali vďaky za 25 rokov existovania Duchovnej rodiny sestier Božského Vykupiteľa. Oslavy sa niesli v duchu myšlienky bl. Alfonzy Márie: „Nerobte nič, aby ste sa zapáčili ľuďom. Robte dobro, pretože tak chce Boh, aby ste sa páčili iba jemu samému.“ Miestom našej spoločnej oslavy bolo malebné Vrícko, kde prišli laické členky, sestry a kňazi.

Po privítaní sme kráčali cestou svetla a vyprosovali sme si, aby bol Ježiš svetlom nášho života. Tento deň sa spájal aj so spomienkou na mučenícku smrť sv. Jána Krstiteľa. Mons. Tomáš Galis, ktorý predsedal svätej omši v Kostole sv. Bartolomeja, nám pripomenul, že to, čo k Jánovi priťahovalo ostatných ľudí, bola zanietenosť, s akou ukazoval cestu k Ježišovi. To je zároveň úlohou laických členiek – horlivo ukazovať cestu k Ježišovi v prostredí, kde sa nachádzame.

Kristova láska nás zhromaždila aj pri oltári aj pri stole s pripraveným gulášom a obrovskou tortou. Rovnako láskyplné bolo aj zdieľanie v skupinách a svedectvá členiek. Takto sme sa posilnili na ceste, ktorá vedie k vrcholu lásky – k Ježišovi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *