Nezaradené

JARNÉ PRÁZDNINY SO SV. JOZEFOM

JARNÉ PRÁZDNINY SO SV. JOZEFOM

Ponúkam vám návrh na aktivitu s deťmi či mladými v tejto dobe, keď je každá hromadná činnosť pozastavená a často žijeme v zákaze vychádzania.

Materiál má názov Jarné prázdniny so svätým Jozefom, ale kľudne sa jednotlivé „dni“ môžu použiť ako úloha týždeň čo týždeň. Alebo víkendovky. Je to na vás. Ide o taký „tábor“ či „stretko“ na diaľku, pričom nie je založený na online stretávaní a teda trávení času pri počítačoch. Naopak, z počítača si len prečítajú impulz a úlohy. Tie potom plnia zväčša bez počítača.

Každý deň obsahuje Božie slovo, v ktorom sa priamo alebo nepriamo spomína svätý Jozef. Nasleduje zamyslenie o niektorom aspekte zo života sv. Jozefa, či čnosti tohto svätca. Tieto texty majú voviesť účastníka akcie do témy „dňa“.

Následne sú uvedené dve aktivity. Jednu účastníci realizujú DNU, čiže vo svojom dome/byte. Na splnenie druhej, musia ísť aj VON. Splnenie každej úlohy zdokumentujú záverečnou fotografiou (jednu za aktivitu DNU, druhú za VON) a odošlú na mailovú adresu, ktorú zadáte.

Splnenie úloh postupne kontrolujete. Po skončení posledného dňa vyhodnotíte.

Počet dní aktivít si ľubovoľne môžete upravovať a inak prispôsobovať podmienkam, v ktorých sa rozhodnete materiál použiť.

Keď na nič iné, nech vám poslúži ako inšpirácia a impulz či povzbudenie k inej práci s deťmi a mládežou, ktorá je možná aj v tomto čase. Postačí mať na nich nejaký internetový kontakt.

Prajem vám požehnaný Rok svätého Jozefa!

Svätý Jozef, patrón našej kongregácie, oroduj za nás!

                                                                                                                      Sr. Chantal, SDR

P.S. …a možno niečo využijete aj na rekreáciách v kláštoroch. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *